Menu

NORDKAPP STORIES

Een reeks portretten en meeslepende verhalen van grote en kleine reizigers over aankomen op een plek waar de wereld eindigt.

 

“Niet alleen een boek voor (would be) reizigers, maar net zo goed voor de liefhebbers van een goed verhaal, verteld door de beste.”
(Het Nieuwsblad, ★★★★)

 

“Een prachtig bladerboek met foto’s die de leegte en uitgestrektheid van het landschap onderweg zo intens weergeven dat je direct op pad zou willen gaan.”
Tzum

De Noordkaap is niet meer dan een parking en een gift shop aan een kil, mistig uiteinde van het Europese continent. Toch is het al eeuwenlang een magneet voor reizigers en mafketels.

Toen ik er zelf heen bolde op mijn oude Vespa tijdens een eindeloze zomer vol lege wegen, bleef me vooral de sfeer bij langs die laatste kilometers naar de Kaap. Iedereen op dat stukje weg was er bijna, samen onderweg naar de finish. Sommigen al maanden en bijwijlen op de vreemdste manieren; op aftandse moto’s met sidecars vol rommel, met omgebouwde corbillards, op modderige fietsen, steps en skateboards, met de gerestaureerde Mercedes van een overleden grootvader of simpelweg met een opgestoken duim. (Of dus op een oude Vespa, laverend tussen suïcidale rendieren.) Ze waren vertrokken uit België, Spanje, Zuid-Afrika, Rusland, Canada of Myanmar. Al hun verhaallijnen convergeerden heel even op die mythische plek, om vervolgens terug uit te zwermen over de aardbol. Langs hun eigen paden en met hun eigen verhalen en dromen.

Nordkapp Stories is ontstaan uit mijn eigen reisverhaal en dat van gelijkgestemden, bijeen gesprokkeld door een week lang te kamperen met fotograaf Rafaël Balrak op die parking, onder de laatste middernachtzon van 2019.


Tekst: Michael Van Peel
Foto’s: Rafaël Balrak en Michael Van Peel
Uitgeverij: Vrijdag

 

Had je graag een persoonlijk, gesigneerd exemplaar in je boekenkast? Mail naar merch@michaelvanpeel.be

 

 

 

VAN PEEL TOT EVENAAR

Antwerpen-Dakar per Vespa

 

 

 

Stand-up comedian en Vespa-reiziger Michael Van Peel neemt je mee op reis van West-Europa naar West-Afrika, doorheen de uitgestrekte zandvlakten van de Sahara en langs de kronkelpaden in zijn hoofd.

Een low-tech reisverhaal over de 10.000km tussen Antwerpen en Dakar met een 20 jaar oude Vespa, een kaart en een kompas. Ouderwets avontuur met oerdegelijke technologie.

Vijftig dagen was hij onderweg, gevuld met eenzaamheid én boeiende ontmoetingen, zandstormen in de Sahara, corrupte grenswachters in Mauritanië, malariamuggen en zompige modderpistes in de brousse van Senegal. Via omwegen natuurlijk; want de kortste weg is zelden de plezantste.


Tekst en foto’s: Michael Van Peel
Uitgeverij: Vrijdag

 

Vierde druk nu verkrijgbaar in de boekhandel!

 

“Het eigenzinnigste reisboek van het jaar”
(Het Nieuwsblad, ★★★★)

“Stikt van de vermakelijke anekdotes”
(Het Parool, NL)

“Een jongensboek over een man en zijn Vespa dat, net zoals de auteur, overloopt van wijsheid, charisma en flauwe moppen”
(Mark Coenen, De Morgen)

 

NIEUW – Bekijk hier de theatershow

Had je graag een persoonlijk, gesigneerd exemplaar in je boekenkast? Mail naar merch@michaelvanpeel.be

 

 

 

© 2024 - Michael Van Peel