Menu

Michael Van Peel

WINNAAR HUMOROLOGIE (B) 2009
WINNAAR CULTURE COMEDY AWARD (NL) 2007

“een naturelle vlotheid” (de Morgen)

“Ware stand-up comedy, actueel en onbeschaamd (…) Een zot die al lachend de waarheid zegt.”
“Het beste stand-up materiaal dat we dit jaar gehoord hebben.” (de Standaard)

“Michael Van Pehl is gewown wer één of andere pussy khlootzakh.” (Nigel Williams)

Van Peel wordt in het goddeloze jaar ‘05 het podium opgeschopt door comedy Godfather Nigel Williams. Twee jaar later graait hij zowel de Jury- als de Publieksprijs van de felbegeerde Culture Comedy Award uit Nederlandse klauwen.  Het levert hem een vermelding op de legendarische NOS Teletekst p.421 op (tezamen met de hernia van Gordon!) en een adoptie door het Amsterdamse Comedy Explosion collectief. Terwijl hij als support voor Philippe Geubels zijn eerste avondprogramma ”CTRL+ALT+DEL” uitprobeert op Vlaanderen, wint hij de juryprijs van prestigieuze Humorologie, één van de belangrijkste humorprijzen in België.

Het rommeljaar 2009 inspireert hem tot het schrijven van een eerste eindejaarsconference “Van Peel overleeft 2009”. Het wordt het begin van een jaarlijkse traditie. In 2011 staat  hij mee te glunderen aan de doopvont van het Vlaamse comedy collectief The Line-Up, gaat hij mee op tournee met Alex Agnew en staat “Van Peel overleeft 2011” met lovende kritieken in de grote zaal van de Arenberg Schouwburg. Sinds 2012 wordt zijn eindejaarsconference integraal uitgezonden op Canvas en Radio 1. Tussendoor schrijft hij het boek “Van Peel tot Evenaar”, over zijn reis per Vespa van Antwerpen naar Dakar. Na tien jaar eindejaarsconferences besluit hij in 2018 te stoppen op een hoogtepunt, met een uitverkochte tournee, tien afgeladen Arenbergschouwburgen, twee ramvolle Roma’s en de op dat moment best bekeken (alsook enige) eindejaarsconference op TV, radio en YouTube. Intussen bespeelde hij zowat alle podia der Lage Landen, van jeugdhuizen en cafés tot Lowlands en de Lotto Arena. Een sabbatjaar, een tweede reisboek (Nordkapp Stories) en een wereldpandemie later, trekt hij opnieuw de zalen in met “Welcome to the Rebellion”. To be continued…

Via de ether sloop Van Peel reeds talloze hersenpannen in bij wijze van Comedy Casino (canvas), Het Besluit (canvas en Radio 1), De Bovenste Plank (één), Comedy Explosion (Veronica NL) Nieuwe Feiten en Leef Lang (Radio 1) tot Comedians vs The News op de BBC World Service. Hij schreef columns en opiniestukken voor de Standaard, de Morgen en P-magazine en werd er voor slechts €7,- extra verkocht op de comedy CD van Café The Joker.

Zijn moeder omschrijft hem als een lollige cynicus, gevangen in het lichaam van een chronische optimist. Maar mispak u niet. Onder zijn aaibare uiterlijk gaat een slecht observatievermogen en een vlijmscherp karakter schuil. Met de olijke glimlach van een kleine kapoen schopt hij geen heilige huisjes, maar heelder bebouwde kommen omver. Zuivere stand up: ongefilterd, extra vierge en van eerste koude persing. Revolutie!

© 2024 - Michael Van Peel